• Start
  • Aktuellt
  • Visit Jakobstad blir en del av Visit Arctic Coast

Visit Jakobstad blir en del av Visit Arctic Coast

Visit Jakobstad Pietarsaari ansluter sig till Visit Arctic Coast-nätverket

Med glädje meddelar vi att Visit Jakobstad Pietarsaari ansluter sig som partner till Visit Arctic Coast-värde nätverket.
Jakobstad, som ligger längs Finlands västkust, är känt för sin fantastiska kustskönhet, rika maritima historia och unika Finlands-svenska kultur. Genom detta partnerskap strävar Jakobstad efter att lyfta fram sina mångsidiga erbjudanden för en bredare publik. Jakobstad gläder sina besökare med en mångfald av unika inslag och upplevelser:

  • Jakobstads skärgård: en dold pärla som erbjuder orörd natur och en mängd utomhusaktiviteter, från segling till fågelskådning.
  • Historiska Gamla stan (Skata): en av de största och bäst bevarade trähusstadsdelarna i Finland, som ger en inblick i stadens rika historia och arv.
  • Kulturella och kulinariska upplevelser: med ett dynamiskt konstnärssamhälle och lokala kulinariska läckerheter lovar Jakobstad en rik kulturell resa för alla besökare.

Genom att ansluta sig till Visit Arctic Coast-nätverket engagerar sig Jakobstad i en gemensam vision om hållbar utveckling av kustturismen, samtidigt som man når internationella B2B-partners på våra målmarknader. Nätverkets marknadsföring och produktutveckling syftar till att bevara det naturliga och kulturella arvet längs Finlands arktiska kust.
“Tillskottet av Visit Jakobstad Pietarsaari stärker Visit Arctic Coast-nätverkets vision om att erbjuda en mångfald av autentiska kustupplevelser. Tillsammans fortsätter vi att bygga ett hållbart, kulturellt rikt och arktiskt kustturismutbud, som är intressant för internationella marknader,” säger Janne Anttila, VD för Kalajoen Hiekkasärkät Oy, företaget som äger Visit Arctic Coast-varumärket.
“Vi är glada över att ansluta oss till Visit Arctic Coast-nätverket och att dela Jakobstads unika charm och kulturella rikedom. Detta partnerskap ger en fantastisk möjlighet att sätta vår destination på Finlands kustturismkarta och visa upp vår destination för internationella B2B-partners. Vi ser fram emot ett nära samarbete med Visit Arctic Coast för att skapa meningsfulla och minnesvärda upplevelser för resenärer,” säger Matilda Engström, VD för Visit Pietarsaari.
Visit Arctic Coast är ett nätverk av destinationer på Finlands arktiska kust, som främjar kustturism på de viktigaste europeiska marknaderna. Efter lanseringen i januari 2024 har Visit Arctic Coast vuxit till att omfatta fyra likasinnade destinationer. Nätverket, med sitt fräscha varumärke och innovativa tillvägagångssätt, fångar pärlorna längs Finlands arktiska kust, på Östersjöns nordligaste del. Läs mer på www.visitarcticcoast.com.

Vid frågor ber vi er att kontakta:
contact@visitarcticcoast.fi
Janne Anttila janne.anttila@hiekkasarkat.fi
Matilda Engström matilda.engstrom@visitjakobstad.fi